Поетичен рецитал за хора от третата възраст
Поетичен рецитал за хора от третата възраст / netinfo

Поетичен рецитал за хора от третата възраст, наречен “Листопад на спомените” ще се проведе днес в Габрово. Той се организира по случай честването на 130 годишнината от епичните боеве на връх Шипка, състояли се на 25 и 26 август.

Организатори на инициативата са Народно читалище “Габрово”, Пенсионерският съюз и Дружеството на инвалидите.

В поетичния конкурс могат да се включат поети от третата възраст от цялата страна. Конкурсът се явява , като продължение на „Листопад на спомените” под надслов  „ Да помним подвига на дедите, да го съхраним и предадем на нашите деца и внуци” .

"Всички, които желаят да участват в конкурса трябва да представят до две непубликувани произведенияна патриотична тематика", каза за Дарик Секретарят на Читалище "Габрово" Тотка Полякова.

Активността е изключително голяма, от Варна за срещата - рецитал ще пристигнат около 50 души. Свои стихове са изпратили възрастни поети от Варна, Нови пазар, Троян, Априлци, Пазарджик, Бяла и др.

Журито в състав Стефан Ганев, поета и журналист Петър Цокев ,активиста Дончо Бакалов, поетесата Мария Великова и Христо ще определи не само първенците,които ще получат специални сувенири и дипломи, но и стиховете, които ще бъдат прочетени на публичният рецитал в Дома на културата днес от 14.30 часа.

Вечерта във фоайето на Дома на културата ще се проведе пенсионерска дискотека, на която вокална група от гр. Варна ще изпълни патриотични песни.

Всички участници в поетичната среща ще вземат участие в тържеството на 25 август на площад ”Възраждане” и националното честване на връх Шипка.