Пенсионерите с карти от 5 лв. за градския транспорт
Пенсионерите с карти от 5 лв. за градския транспорт / netinfo
Месечна карта за градския транспорт от 5 лв., с която хората от третата възраст да имат възможност да пътуват извън натоварените часове, предлагат от Общинки пътнически транспорт.До края на седмицата представители на клубовете на пенсионерите в Габрово трябва да уведомят дружеството за своето становище относно предложения социален пакет.  “За мен това е оптималният вариант. По този начин от една страна се дава възможност за свободно пътуване на символична цена и от друга страна се осигурява регулиране на пътникопотока ”, коментира кметът Томислав Дончев.

На предстоящото си заседание местният парламент ще обсъди, както инвестиционната програма на Общински пътнически транспорт, така и предложение за намаляване цената на билетите. От групата на левицата предлагат тя да стане 70 ст., а от Обединената десница – 80 ст. Според Дончев при обсъждането на точката местните парламентаристи трябва да си дадат ясна сметка какво точно искат и какви са намеренията им за развитие на общинската фирма.

“Вероятно себестойността на пътуването е по-ниска от лев. В този случай обаче трябва да е ясно дали искаме цената да е максимално социално поносима или да оставим някаква макар и малка рентабилност, запазвайки по-високото ниво”, каза Дончев. По неговите думи габровци плащайки една от най-високите цени за билет в страната са очаквали по-високо качество на обслужване, текущи ремонти, освежаване и нови автобуси. “Тук дружеството прояви известна слабост, защото можеше с не кой знае колко много средства да вземе мерки в това отношение”, допълни Дончев