Мобилни патрули обикалят селата в севлиевско
Мобилни патрули обикалят селата в севлиевско / netinfo

Два мобилни охранителни патрула обикалят от края на миналата седмица селата в севлиевско. По четирима служители от „Охрана и банков сервиз“ следят всяка вечер от 19 часа до 7 часа сутринта за реда и спокойствието в кметствата. Фирмата бе наета от Община Севлиево, след множество оплаквания на хората в селата за кражби на домашно имущество и селскостопанска продукция.

На среща с кметовете и наместниците управителят на фирмата Данаил Лалев бе категоричен, че графиците на мобилните охранители няма да бъдат оповестявани предварително. За посещението им в селото ще знаят единствено кметовете и наместниците и то малко преди колата да пристигне там. Автомобилите на мобилните патрули ще бъдат лесно разпознавани, тъй като ще носят отличителни знаци с логото на „Охрана и банков сервиз“.

Охранителите са въоръжени съгласно изискванията на Закона за частната охранителната дейност. Освен традиционното оръжие, те са снабдени с щурмови и стоп палки, белезници, силни прожектори и система за свръзка с полицията и пожарната. Освен да бдят за сигурността на хората, патрулите имат задължение да сигнализират, ако забележат огън в селския район.

В задълженията им влиза още и доклад при оперативния дежурен в РПУ–Севлиево за движението на автомобили и хора, веднага след приключване на смяната им. Броят на екипите ще бъде увеличен от средата на август до средата на септември, когато зачестяват кражбите на селскостопанска продукция.