Магична среща Златна котка 2012 започва в Габрово
Магична среща Златна котка 2012 започва в Габрово / Дарик Габрово

Известни магове от страната и чужбина идват в Габрово, за да определят най-добрия сред тях. Първото издание на магична среща "Златна котка 2012" ще продължи два дни, като в неделя ще завърши с тричасов гала спектакъл и официално награждаване на победителите от 18 ч., в зала "Възраждане".

Близо 50 илюзионисти, манипулатори, фокусници и менталисти от страната и чужбина са потвърдили участието си. Най-малкият сред тях е 9-годишният Иван Петров от София. Още 5 участници са под 18 години.

Магичното събитие за годината се организира от Община Габрово и Българска Магична Асоциация - Сенко.

Съботният ден е посветен на професионални срещи и лекции. Ще могат да се видят и фокуси от близо. 

На 1-ви април, деня на шегата и професионален празник на фокусниците, в столицата на хумора, габровци и гости ще могат да се насладят на виртуозни магични изпълнения в зала "Възраждане". На сцената ще бъдат представени 20 номера, като някои от тях ще бъдат показани за пръв път. Четиричленно жури, с председател известният български илюзионист Христо Каранджулов-Ирко, ще има нелеката задача да определи най-добрия магьосник сред децата и състезателите над 18 години.

Основният "виновник" за събитието е габровецът Йордан Белев, известен като Dani Magix, който е решен твърдо да утвърди магичната среща и да я превърне в ежегодна. Мечтае наградата, която ще получи победителят, да има тежестта на "Икар"-ите за артистите.

Автор на Златната котка е Георги Балабанов. Но в наградата има известна доза илюзия, ще се убедят присъстващите на церемонията по награждаване, както и самият победител.

И през двата дни на магичната среща във фоайето на зала "Възраждане" ще има магичен базар за професионален реквизит и фокуси.