Коледа в Габрово
Коледа в Габрово / netinfo

Коледното градче в Габрово ще бъде открито тази година на 13-ти декември. То ще бъде разположено отново в градинката до централната търговска улица, съобщи заместник-кметът  д-р Нели Савчева. Преди това пред сградата на Общината ще бъде поставен огромен Дядо Коледа. Той ще представлява своеобразна пощенска кутия, в която всяко дете може да пусне писмото си до него. На 25-ти декември някои от малчуганите, изпратили своите желания, ще получат подаръци в Коледния град.  Специалното коледно представление, в което ще участват артисти от кукления театър ще бъде на 21-ви декември. За техните родители Общината също е подготвила празнични забавления – рок-концерт в Културния дом, както и изява на габровския камерен оркестър.

Коледни мероприятия, както всяка година, ще има и на Боженци, и в Архитектурно-етнографски комплекс Етъра. От общината обещават тази година да зарадват габровци и с още по-хубава коледна украса. Сред акцентите в нея са украсяването на улица “Орловска”, както и на елхата пред Общината.

Часовниковата кула също ще бъде подходящо осветена. Вече са украсени дърветата пред библиотека „Априлов – Палаузов”, както и самата библиотека. Поставена е украса и на улиците Радецка и Николаевска, а също и пред Априловска гимназия.