Готов е седмият диск Песента на камбаните
Готов е седмият диск Песента на камбаните / Дарик Габрово, архив

 

Седмият музикален диск "Песента на камбаните" вече е готов, съобщи Тотка Полякова от Народно читалище "Габрово". В новото издание са включени 18 изпълнения на гостуващите хорови състави на фестивала "Празник на духовната музика" и две меси на Франц Шуберт и Волфганг Амадеус Моцарт.

Месите се изпълняват  от смесен хор "Петко Стайнов" от читалище "Искра" в Казанлък и хор при храм "Св.Св. Кирил и Методий" София в съпровод на Габровския камерен оркестър под диригентството на Иван Стоянов.

В тазгодишния диск "Песента на камбаните" са записани изпълненията на протестантски хор от побратимения на Габрово град Тун Швейцария, който пее православни песнопения в храм "Света Троица".

Музикалният диск се използва както за рекламна цел от читалище" Габрово", Архиерейското наместничество и община Габрово, така и за набавяне на средства за следващото издание на традиционния фестивал „Празник на духовната музика".

Дискът излиза с подкрепата на Министерството на финансите, Община Габрово, Архиерейското наместничество и Народно читалище "Габрово".