Цветанов:Недопустимо е деление на наши и ваши общини
Цветанов:Недопустимо е деление на наши и ваши общини / netinfo
Председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов даде много добра оценка на работата на кмета на Габрово Томислав Дончев и неговия екип. Той изрази увереност, че резултатите от тяхната дейност няма да закъснеят. Цветанов бе в Габрово, за да участва в областното събрание на партията. Преди това той се срещна със структурите на ГЕРБ в Дряново и Трявна.

“Ние сме с ясното съзнание, че в Габрово поемаме цялата политическа отговорност за действията на кмета, председателя на общинския съвет и администрацията", каза Цветанов. Според него и тук, както и в другите общини има трудности, но кметът не иска да се оправдава с полученото наследство. Предстои вземането на непопулярни мерки, които е трябвало, но не са били предприети при предишното управление.

“Тревожното, което констатираме и на други места в страната е, че има недобро координиране и подпомагане на общините в лицето на държавата и областната управа. Недопустимо е да се прави деление на “наши” и “ваши” общини, защото общините са на българските граждани”, каза още Цветан Цветанов. Той коментира, че този проблем може да се реши с идването на ново правителство, което ще отговори реално на очакванията и потребностите на общините.