20 ученици от ПГТ Пенчо Семов на практика в Лайпциг
20 ученици от ПГТ Пенчо Семов на практика в Лайпциг / netinfo

20 ученици от ПГТ "Пенчо Семов" на практика в Лайпциг
netinfo

Усвояване на иновативни умения и компетенции в туризма чрез мобилност

№2013-1-BG1- LEO01- 08905

В поредния си проект Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово планира да изпрати 20 ученици от дванайсти клас на практика в Лайпциг, Германия. Те ще се обучават в четиризвездни хотели за конгресен туризъм. Партньор на гимназията е немската обучителна организация WBS Training AG, с която училището успешно си сътрудничи вече няколко години.

Проектът е насочен към придобиване от учениците на практически опит относно нови технологии за приготвяне на ястия в кухнята и обслужване в ресторанта и бара; организиране на събития за голям брой гости - коктейли, партита, обслужване на кетъринг; работа със съвременни резервационни системи, посрещане и настаняване на гости в хотела; практикуване на немски език в реална среда с цел затвърждаване на специфична професионална лексика; мотивиране на участниците в проекта за реализация по професията и предприемачество в конкурентна бизнес среда; прилагане на добрите практики от мобилността в обучението по технологични дисциплини в ПГТ - Габрово;

Ръководството на гимназията очаква като резултат от проекта учениците  да усвоят модерни европейски практики за обслужване на гости в хотел, ресторант и бар, да придобият конкретни практически умения за работа в мултикултурен екип в чуждоезикова среда и да усъвършенстват езиковите си умения за водене на диалог с гости на хотела, приемане и изпълнение на конкретни задачи от прекия наставник и работодателя.

Главната цел е да се мотивират младите хора - участници в проекта, за успешна реализация по професията и стартиране на собствен бизнес в България.

След успешно завършване на практиката и получена персонална оценка от работодателите в Германия за напредъка относно придобитите и показани знания и умения, всеки ученик ще получи Европас сертификат който позволява на притежателя да работи във всички страни от Европейския съюз.