Започна ремонтът на 19 километра път в община Тервел
Започна ремонтът на 19 километра път в община Тервел / АПИ

Стартира рехабилитацията и реконструкцията на 19-километрова отсечка от пътя от разклона на с.Коларци – с.Мали извор – Тервел.

Проектът е включен в лот 44 от четвъртия етап на Оперативна програма „Регионално развитие”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Обектът бе представен от инж. Таня Кокошарова, ръководител на проекта от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Участъкът, който ще се рехабилитира, е на територията на община Тервел. Той е основна връзка на селищата в региона с общинския център Тервел и е най-прекият път с община Крушари. Осигурява и връзката с градовете Варна и Добрич

Изпълнител на строително-монтажните дейности е „Пътперфект – Т“ ЕАД, а строителният надзор ще осъществи „Пътконсулт 2000“ ЕООД. Договорът за строителство е на стойност 9 299 680 лв., а за строителния надзор 198 677 лв. На обекта ще бъде извършен ремонт и възстановяване на пътната конструкция, полагане на основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове. Ще бъдат направени нови облицовани окопи, банкети, ще се положат бетонови бордюри и др. Предвидена е подмяна на стоманените предпазни огради, обновяване на хоризонталната маркировка и други дейности.