Възрастен германец се удавил в Албена
Възрастен германец се удавил в Албена / netinfo

65-годишен германски турист се е удавил в курорта Албена на 2 юни, стана ясно днес. Трагичният инцидент се е случил около 2 часа след обед. Мъжът е нарушил правилата и е влязъл в морето при червен флаг между 18 и 19 пост на плажа, каза шефът на БЧК-Добрич д-р Артюн Еринозов. На около 200 метра от брега плувецът започнал да се дави. Когато бил извлечен на брега от спасителите се установило, че мъжът е починал. 

От началото на туристическия сезон до момента в Албена са станали 15 инцидента с намесата на спасителите, допълни д-р Еринозов. През миналото лято не е имало удавени летовници. 

Представители на Водно-спасителната служба към БЧК-Добрич, на ръководството на „Албена"АД и на туроператорски фирми са провели среща за разясняване на опасностите при къпане в морето. От службата са предоставили брошура с 10 основни правила, която туроператорите са обещали да раздават на туристите. 

В курорта в момента работят 26 спасители. На 19 юни ще се проведе изпит и до края на месеца ще бъдат назначени още 14 души.