Втори мандат за председателя на съда в Ген. Тошево
Втори мандат за председателя на съда в Ген. Тошево / Дарик Добрич

Председателят на Районен съд - Генерал Тошево, Динко Минчев, встъпва във втория си мандат. Той бе назначен на тази длъжност на 26 ноември. Бе избран с подкрепата на всички 19 участвали в заседанието членове на Висшия съдебен съвет. За поста се кандидатира още един претендент.
Минчев има 11-годишна кариера в Районния съд и 8 години педагогически стаж. През 2002 г. е бил назначен за изпълняващ длъжността административен ръководител на съдилището, а през 2004 г. встъпва в първия си изборен мандат. Динко Минчев е с ранг на апелативен съдия.

Галатея Ханджиева и Адриана Панайотова са новоизбраните заместник-административни ръководители на Добричкия окръжен съд. На 27 ноември кандидатурите им получиха единодушната подкрепа на Висшия съдебен съвет. Съдия Ханджиева встъпва във втори мандат. Тя е и ръководител на Гражданското отделение на съда. Съдийската й кариера започва през 1992 г. като младши съдия в Районен съд - Добрич. На 11 май 1998 г. постъпва в Добричкия окръжен съд. Тя има ранг на съдия от Върховен касационен и Върховен административен съд.
Съдия Панайотова ще ръководи Търговското отделение. Кариерата й като съдия започва през 1984 г. в Районен съд - Добрич, а през 1993 г. влиза в състава на Добричкия окръжен съд. Има 3 години стаж като адвокат. Тя има ранг на съдия от Върховен касационен и Върховен административен съд. Дългогодишен наставник е на младши съдии в Добричкия окръжен съд. Лектор е по търговско право в Националния институт по правосъдие и организатор на обучения, организирани от Добричкия окръжен съд.