Плувно лято в Каварна
Плувно лято в Каварна / netinfo

На 4 юни стартира записването за Плувно лято `2018 за ученици от 1 до 4 клас, съобщават от община Каварна.Разпределеното е в четири смени по 25 деца, които  ще придобият и затвърдят своите първоначални умения по плуване.

Първата смяна е от 2 до 13 юли, втората - от 16 до 27 юли, третата - от 30 юли до 10 август и четвъртата - от 13 до 24 август.

Учебната дейност "Плувно лято" е под ръководството на инструктор, медицинско лице и ръководители на групи. Заниманията ще се провеждат от 9,30 до 11,30 часа на централен плаж - Каварна. Първоначалното обучение и подготовка по плуване на деца е с цел укрепване на здравословното състояние и изграждане на двигателни навици и умения на новообучените участници в групите. Чрез плуването децата ще придобият концентрация, дисциплина, хигиенни навици, радост, емоции от колективната дейност, също така ще спомогне за правилното развитие на костната и дихателната система, подчертават от общината.

Записването ще продължи до 22 юни. То се извършва в отдел “Спорт и младежки дейности“ на адрес: Каварна, ул.“Добротица“ №27.