В Художествената галерия откриват  „Неохраняма зона”
В Художествената галерия откриват „Неохраняма зона” / Дарик Добрич

Изложбата „Неохраняема зона” ще бъде открита от 18.00 часа в Художествената галерия на Добрич. Тя събира на едно място графичен дизайн, фотография, видео, илюстрация, анимация, живопис, инсталации, архитектура. В изложбата са включени творби на 32-ма автори, на различна възраст от цяла България.

Проектът се реализира от варненското студио „Сталкер” за 11-и път, но за първа година излиза извън пределите на Варна и ще бъде показан в големите градове на Североизточна България. „Направихме една абсолютно непредвидима коалиция, която обаче се оказа доста трайна”, коментира кураторът на проекта художникът Димитър Трайков.

За участие в изложбата в Добрич са поканени и трима местни творци - Георги Демирев, Недко Недков и Самуил Стоянов. Те са имали задачата да изберат още един млад артист, чиито творби също да бъдат включени в изложбата. Спрели са се на добричкия фотограф Георги Касабов - Додо.

Кураторът Димитър Трайков е роден в Шумен, но от 40 години живее във Варна. "Като художник той има широк спектър от интереси. Освен в живописта, работи в областта на рисунката, плаката, дизайна и в различни други проекти”, посочи директорът на добричката галерия Евелина Ханджиева.