Училище „П. Р. Славейков” с нова модерна спортна площадка
Училище „П. Р. Славейков” с нова модерна спортна площадка / netinfo

Нова, многофункционална спортна площадка ще бъде официално открита днес от 17.30 часа в СОУ „Петко Рачов Славейков” в Добрич. Въпреки че модерното съоръжение вече се ползва от учениците от началото на тази учебна година, с прерязване на лентата на 6 ноември ще се даде старт на Славейковите дни, посветени на 105-годишнината от създаването на училището и на патрона на училището – дядо Славейков.

„След три години упорита работа, успяхме да превърнем една опасна за ползване спортна площадка, в едно ново модерно съоръжение. Тук искам да подчертая, че целият колектив вложи много труд и енергия. В изграждането на площадката се включи по-голямата част от педагогическия персонал и целият непедагогически персонал”, заяви директорът на училището Георги Георгиев.

На новата площадка децата ще могат да играят футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика и бадминтон.

Основната част от средствата, вложени в спортното съоръжение, са от бюджета на училището. Славейковци благодарят и за помощта и съдействието на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, която отпусна средства, благодарение на бързата реакция на Община Добрич, както и на Училищното настоятелство.

Веднага след официалното откриване на площадката, първата спортна изява ще бъде футболен мач между отборите на „Добруджа” и на СОУ „П. Р. Славейков”.