Трудова борса с работодатели от България и Румъния се провежда в Добрич
Трудова борса с работодатели от България и Румъния се провежда в Добрич / Дарик Добрич

Трансгранична трудова борса „Кариерно изложение" ще се проведе днес и утре в Общински младежки център. Тя се организира от Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище" и Сдружение „Маре Нострум" - Румъния по проект за идентифициране на иновативни работни места и предоставяне на специализирано обучение, изпълняван по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 - 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Инициативата е подкрепена от Дирекция Бюро по труда - Добрич.

Борсата ще бъде отворена в двата дни между 10.00 и 18.00 ч.. Амбицията на организаторите е да срещнат незаетите лица и желаещите да сменят професионалното си амплоа с потенциални работодатели, както и да се осигурят реални перспективи за заетост и придобиване на опит чрез стажуване. На събитието ще се предоставят съвети за намиране на работа, за подготовка на портфолио, за провеждане на интервю и др.. Ще бъдат обявени актуалните свободни работни и стажантски позиции в региона.

Очаква се да се включат работодатели от България и Румъния, опериращи в сферата на туризма, селското стопанство и търговията, обучителни институции, посреднически агенции. Постигнатите по проекта резултати ще бъдат обобщени и представени в Младежкия център на 8 юни, когато ще се състои заключителното събитие по проекта.