/ Снимка: Георги Димитров
С един час се съкращава режимът на паркиране в „Синята зона“ в работни дни – от 8:00 до 17:00 часа, вместо до 18:00, реши Общинският съвет в Добрич на днешното заседание.

Таксата за паркиране на леки автомобили остава 1 лев на час, като заплащането вече ще може да се извършва по следните три начина – с предварително закупен електронен талон, чрез мобилно приложение и, както досега – с SMS на номер 1358. Талонът ще е наличен в обекти, определени със заповед на кмета.

В обхвата на „Синята зона“ ще бъдат въведени няколко нови услуги, сред които месечен и годишен абонамент за паркиране в цялата "Синя зона" или район от нея.

Запазва се броят на служителите в звено „Синя зона“. Те обаче вече няма да работят с парични средства, а ще имат само контролни функции чрез сканиране регистрационните номера на паркираните превозни средства и проверката им в електронната система.

Промените са свързани с изменение и допълнение на Наредбата за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община Добрич.

Кметът Йордан Йорданов подчерта, че предстоят промени и в други части на Наредбата.

Пълната информация за въведените изменения и допълнения е налична на сайта на Община Добрич.
 
БТА