Стоян Господинов
Стоян Господинов / община Добрич

Комисията за избор на почетен гражданин на Добрич ще предложи на предстоящото заседание на Общинския съвет на 17 септември номинацията на Стоян Господинов. Това стана ясно след проведеното заседание на комисията.

Главният художествен ръководител на ПФА ‚Добруджа“ е избран с гласовете на 8 от членовете при необходим минимум за подкрепа от 7 гласа. Комисията е взела решение и за присъждане на Почетен знак на общината на председателя на ХобиСклуб Иван Тодоров.

Отхвърлиха предложението публицистът Георги Казанджиев да стане почетен гражданин на Добрич

Разгледано е и прието предложението на Съюза на военноинвалидите за вписване в Почетната книга на община Добрич на войници, загинали по време на служба. От предложените 15 имена, Комисията е одобрила в Почетната книга на общината да бъдат вписани 11 войници от българската армия, който са загинали при изпълнение на войнския си дълг.

Предстои Общинският съвет да вземе решение по направените предложения с таен вот като е необходимо мнозинство на повече от половината от общия брой общински съветници.

Званието Почетен гражданин на Добрич се обявява на тържествената сесия на Общинския съвет в Деня на Добрич – 25 септември. Връчва се за изключителен принос и заслуги за развитието на Община град Добрич, за изключителни постижения в областта на обществено-политическия, научния, стопанския, социалния, културния и спортен живот; за изключителен принос, свързан с популяризирането на името на град Добрич и Община град Добрич, за дългогодишна обществено -полезна дейност и дейности, свързани със социалното подпомагане и развитието на гражданското общество.