Проф. Бъчварова: Земеделците да получат европейските средства още през януари
Проф. Бъчварова: Земеделците да получат европейските средства още през януари / Дарик Добрич

Европейските средства, които земеделските производители имат право да получават, трябва да бъдат изплатени още през януари догодина, заяви в Добрич народният представител от БСП проф. Светла Бъчварова. По думите й това е една от основните задачи, които трябва да се решат с новия бюджет, защото така ще се помогне за решаването някои от финансовите проблеми на сектора.

Заради занижения граничен контрол на българския пазар се допуска продукция от други европейски страни на много по-ниски цени, в ущърб на българските производители, посочи още добричкият народен представител. Бъчварова поясни, че БСП ще настоява за по-сериозен контрол на границата по отношение на качеството на вносните продукти. В защита на българските производители биха могли да се въведат и изисквания за стандарт, посочи депутатът.

Проф.Светла Бъчварова проведе първи приемен ден в избирателния си район, по време на който пред нея е поставен въпросът за проучването и добивът на въглищен газ в блок Вранино. Тя пропомни, че през изминалата седмица по този въпрос имаше изслушване в парламента на министъра на околната среда и водите Светлана Жекова. При дебата по темата БСП и Атака са били единствените партии, които категорично са се противопоставили на реализирането на този инвестиционен проект, заяви Бъчварова.
Тя пое ангажимент да продължава да следи тази важна за региона тема.