Продължават отводнителните дейности в Добрич
Продължават отводнителните дейности в Добрич / netinfo

Продължават отводнителните дейности в Добрич след поройния дъжд, паднал в следобедните часове вчера. Екипи на Пожарната и на "Гражданска защита"-Добрич работят в промишлената зона и на адреси в града. До 1 часа след полунощ са отводнени около 75 помещения. В района на сериозно пострадалите фирми "Недмобил" и "Римекс инженеринг" няма ток и вода. Продължава изпомпването на вода от складове и офиси.

И тази сутрин в Пожарната продължават да постъпват съобщения от граждани за залети помещения, каза за Дарик шефът на "Пожарна безопасност и спасяване" комисар Димчо Симеонов. Вчера и през нощта огнеборците са посетили 56 адреса. В село Преселенци е отводнена изба в къщата на английски граждани.

В курорта Албена, където също имаше порой, пожарникарите са отводнили приземни помещения на 2 хотела, а днес работят в х-л "Лагуна Гардън". Отстранени са и няколко паднали дървета.

Комисар Симеонов разказа, че огнеборците не са успели да вземат имената на спасените вчера от тях двама работници и 10-годишно дете от наводнен склад във фирма "Агромашина", защото хората са били отведени с линейка. Детето се спасило от удавяне на покрива на склада, а единият от възрастните успял да се хване за винкели. Хората бяха изведени с гумена лодка от дълбока 3 метра вода.

В друго помещение мъж оцелял във вода до брадичката. Той бе измъкнат от отвор, изкъртен в стената.