Сцена от кукления спектакъл "Неродена мома"
Сцена от кукления спектакъл "Неродена мома" / ДКТ "Дора Габе" - Добрич
Премиерата на фолклорния спектакъл без думи ще е на 27 март, в Международния ден на театъра
Фолклорният спектакъл без думи „Неродена мома” е поредната премиера в афиша на куклен театър „Дора Габе” в Добрич. Представлението ще бъде показано пред  добричка публика  на 27 март, в Международния ден на театъра.

Българската народна приказка „Неродена мома” се поставя за първи път на добричка сцена. Режисьор на спектакъла е Даниела Христова. Сценографията е на Наталия Гочева. Автор на музиката е на Владимир Джамбазов. В спектакъла звучат и изпълнения на гъдулка от Христина Белева и на кавал от Недялко Недялков. Хореографията е на Павлета Христова. Актьорският състав включва  Мила Боянова, Росен Радев, Румен Куртев и гост актрисата от Драматичен театър „Йордан Йовков” Мария Генова.

Репетиционният период бе изключително вълнуващ, сподели преди премиерата режисьорът Даниела Христова.  „За мен това бе първи спектакъл изцяло без думи, което го прави труден връх за преодоляване за целия екип, но смея да кажа, че ни се получава изключително добре и се надявам да зарадваме с този невероятно български спектакъл публиката. Повече от година ни бе необходима, за да измислим цялостната концепция и визия на спектакъла. Надявам се децата и възрастните да останат доволни” – коментира Даниела Христова. Тя подчерта, че
„Неродена мома” е една вълшебна приказка за любовта.  

Режисьорът прикани  децата и техните родители да дойдат и да се насладят на „едно превъзходно актьорско изпълнение, на чудесна музика и танци, а също и да си припомнят  какво е да се завърнеш към корените си”.

„Неродена мома” можете да гледате на 27 март от 18.00 часа на сцената на куклен театър „Дора Габе” в Добрич.