Преносител на наркотични вещества остава под „домашен арест”
Преносител на наркотични вещества остава под „домашен арест” / netinfo
Мярка за неотклонение „домашен арест” постанови Добричкият окръжен съд за 23-годишния Добрин Калев от Добрич, съобщават от пресслужбата на съда. Той е привлечен от Добричката окръжна прокуратура на 28 юли като обвиняем за незаконно държане на високорискови наркотични вещества в голямо количество. При полицейска операция на 27 юли от стаята, която обитавал в хотел в село Кранево и от личния му автомобил са иззети близо 414,70 гр. амфетамини и 213,71 гр. марихуана.

Представителят на държавното обвинение поиска съдът да наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Калев. Прокуратурата разполага с данни, е той от доста време се занимава с разпространение на наркотици на територията на Кранево. „Тежестта на престъплението сочи, че съществува опасност лицето да се укрие или да извърши друго деяние”, заяви представителят на прокуратурата.

Добричкият окръжен съд обаче прецени, че не е необходимо да бъде налагана най-тежката мярка за неотклонение. Като най-ефективна мярка спрямо младежа Добричкият окръжен съд определи „домашен арест”.

Определението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд - Варна в срок от 3 дни, а делото е насрочено за 12 август.