Предлагат  DVD филми за пет туристически маршрути в Добруджа
Предлагат DVD филми за пет туристически маршрути в Добруджа / netinfo

Започват дейностите за популяризиране на разработените продукти по проект "Транс-тур-нет: Създаване и маркетинг на пилотни трансгранични туристически продукти в Добруджа", който се реализира от Висше училище Международен колеж.

В рамките на проекта бяха избрани и подробно изследвани от български и румънски експерти 50-те най-интересни туристически обекти в трансграничната част на Добруджа. За тях вече са разработени 5 тематични туристически маршрути – културно-исторически, кулинарен, фестивален, маршрут на занаятите и еко маршрут.
Предвижда се тези маршрути да бъдат популяризирани сред интернет потребителите чрез виртуален тур на сайта на проекта cbcromaniabulgaria.eu, съобщи Виолета Димитрова, която е член на екипа на проекта.

Междувременно започва и разпространение на DVD филми, заснети специално за 5-те маршрута, които ще се предлагат на три езика - български, румънски и английски. Изработени са и двуезични брошури - на български и румънски. Промоционалните продукти ще бъдат представени в рамките на изложението „Цветовете на Добруджа”, което се организира от днес до 1 март във фоайето на Международния колеж.

Ректорът на Висшето училище доц.Тодор Радев изрази надежда, че подготвените в рамките на проекта продукти ще събудят интереса на туристите. Той обаче подчерта, че туристът търси преживяване и затова е добре да се открие тази идея, която ще накара хората да идват тук. Добрич има нужда от свежа идея, нещо което ще го направи наистина атракция, отбеляза Радев и даде пример със скулптурата на човека, който чете вестник, при която се правели най-много снимки в града.