Пращат на съд пиян шофьор, набил пешеходец и заплашвал полицаи
Пращат на съд пиян шофьор, набил пешеходец и заплашвал полицаи / netinfo
На съд отива 49 годишният Андрей Желязков Андреев, който на 28 септември миналата година е седнал пиян зад волана. Около 14 часа в централната част на Добрич Андрей минал през локва и опръскал пешеходец. Пострадалият направил  жест с ръце, който предизвикал гнева на обвиняемия, той слязъл от колата и започнал да удря пешеходеца. Граждани сигнализирали за инцидента в полицията.

Отзовали се двама служители на първо РПУ, които установили с дрегер, че Андреев е с 1,82 промила алкохол. Закарали го в спешна помощ да даде кръвна проба. Там обаче обвиняемият оказал съпротива, отказвал да даде кръв , обиждал полицаите и ги заплашвал с убийство. Накрая ударил единият полицай.

Срещу Андреев сега са повдигнати две обвинения. За нанесена средна телесна повреда на пешеходеца, за което може да получи до 5 години затвор. Същото наказание го заплашва и по обвинението за едро хулиганство, повдигнато му заради оказаната съпротива и арогантно поведение спрямо служителите на реда. На Андреев е съставен и акт за нарушение на закона за движение по пътищата.