Подредиха рисунките от тазгодишния конкурс С очите си видях бедата
Подредиха рисунките от тазгодишния конкурс С очите си видях бедата / netinfo

Традиционната изложба от Конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата" е експонирана във фоайето на библиотеката в Добрич. Организатори на областния кръг са Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Регионална библиотека "Дора Габе" и Регионален инспекторат по образование.

Конкурсът се провежда за първи път през 2002 г. по инициатива на Държавна агенция „Гражданска защита". По-късно името бе променено на „Мисия Спасител", а през тази година отново се връща първоначалния наслов. От 2006 година конкурсът прераства в международен под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа.

Тази година по темата са рисували деца и младежи от общините Тервел, Добрич, Шабла и Балчик. Допуснатите до областния кръг рисунки са 76. Двадесет и седем от тях са класирани за участие в Международния кръг, който ще се проведе през месец октомври в София.

В своите рисунки участниците са изразили придобитите знания за оцеляване при различните бедствия. Те са нарисували образа на пожарникари и спасители, които всеки ден помагат на пострадали и спасяват човешки живот. Експозицията е съпътствана от библиотечни документи от фонда на библиотеката, запознаващи с подготовката и адекватната реакция при бедствия.

Подредиха рисунките от тазгодишния конкурс "С очите си видях бедата"
netinfo