Партия Пижама парти спечели изборите за ЕП в ролева игра в Добрич
Партия Пижама парти спечели изборите за ЕП в ролева игра в Добрич / ВУМК -Добрич

Младежи от 7 държави се включиха в ролева игра - симулация на Европейски парламент и Европейски избори. След гласуването - социалдемократическа партия с тренировъчно име "Пижама парти" спечели изборите. Платформата на тази партия бе ориентирана към младежите в Европа, съобщават домакините на проявата от Висше училище Международен колеж.
Ролевата игра се проведе в Добрич в рамките на 5-дневно събитие, организирано от сдружение „Международен институт по мениджмънт“ по проект „Младите европейци гласуват против демократичния дефицит в ЕС“. Проектът е младежка инициатива, която включва повече от 200 младежки лидери и експерти от България, Италия, Хърватия, Полша, Румъния, Македония, Босна и Херцеговина в събития, които се провеждат в България и Хърватия.

По време на симулацията младите участници не само научиха как функционира Европейския парламент и какви са основните ценности и позиции на различните политически течения, представени на европейско ниво, но и влязоха в ролята на партийни лидери и избиратели. Те подготвиха свои партийни платформи и предизборни кампании и впоследствие получиха оценката на “избирателите” след провеждането на анонимен вот.

Партия "Пижама парти" спечели изборите за ЕП в ролева игра в Добрич
netinfo

В последните два дни от престоя им в България участниците ще подготвят и заснемат интервюта и промоционални видео материали за предстоящите избори.

В неделя - 11 май от 15.00 часа на сцената на Летния театър в Добрич ще се проведе и младежки музикален фестивал, чиято основна цел е да мотивира младите хора от Добрич да гласуват на предстоящите европейски избори. На сцената ще се изявят танцьори и изпълнители от арт център “Палитра” и детски фолклорен танцов ансамбъл „Калинка Вълчева” – Тервел. Входът за концерта е свободен за всички граждани и гости на  Добрич и региона.