„Паричната гаранция” на обвиняем за телефонна измама
„Паричната гаранция” на обвиняем за телефонна измама / netinfo

Добричкият окръжен съд остави в сила наложената на Георги  Русев мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1000 лева. Определението на Районния съд в Генерал Тошево  бе протестирано от Районната прокуратура  в града с искане за „задържане под стража”.

Георги Русев е обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода 14 -15 април тази година в Генерал Тошево в условията на продължавано престъпление и след предварителен сговор с неустановени още лица  е заблудил  2 жени, с което им е причинил вреди в размер на общо 2 150 лева и  в опит да измами трета жена с 2 000 лева. Обвиняемият е таксиметров шофьор, който  е бил изпращан от друго лице да вземе тези суми от потърпевшите. Съучастникът му предварително е уговарял по телефона парите като е мамел жените, че така ще помогне на техни близки, извършили престъпление.

Пред съда Георги Русев заяви, че като таксиметров шофьор има задачата   да извършва превоз, макар и не на хора, и се смята за невинен. Той е завършил средно образование, женен, неосъждан.

Добричкият окръжен съд взе предвид добрите характеристични данни, чистото съдебно минало и липсата на висящи производства срещу обвиняемия, както и семейното му положение и не уважи протеста на прокуратурата. 
Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване или протест.