Общинският съвет на Добрич заседава
Общинският съвет на Добрич заседава / Дарик Добрич

Редовно заседание ще проведе в 9.00 ч. Общински съвет Добрич. В дневния ред са записани 22 точки. В началото на сесията ще бъде представен годишният доклад за осъществената концесионна дейност в общината през 2012 година.

Предстои съветници да приемат нов статут на Националната литературна награда "Дора Габе"; правилник за дейността на Обществен съвет по култура към общината; годишен план за развитие на социалните услуги през 2014 година; както и отчет за изпълнението на общинската програма за закрила на детето за м.г. и програмата за 2013-а.

На заседанието зам.-кметът Надежда Петкова ще запознае съветниците със стратегията по проект "Интегриран план за градско възставновяване и развитие на Добрич", който общината разработва за следващия програмен период 2014 - 2020 година. Стратегията бе предложена на публично обсъждане предишната седмица.

В дневния ред има и няколко докладни, с които администрацията иска разрешение за изработване на подробни устройствени планове, като и една - за изменение на съществуващ ПУП.