Община Добрич получи средства за разработване на проекти за 80 млн.лева
Община Добрич получи средства за разработване на проекти за 80 млн.лева / Дарик Добрич

Община Добрич ще получи безвъзмездно финансиране по ОП „Регионално развитие" за осъществяване на проект „Бъдеще за Добрич", информират оттам. Общата стойност на допустимите разходи възлиза на 549 960 лева. Това е финансов ресурс, който ще подпомогне администрацията да подготви работни проекти за следващия програмен период 2014 - 2020 г., поясняват от пресслужбата.

Ще бъдат разработвани проекти за реконструкция и мерки за енергийна ефективност за 4 детски градини, 7 училища, залите „Добрич" и „Нели Божкова", реконструкция и изграждане на парка „Свети Димитър" в квартал Балик - Йовково - Юг. В резултат на тези дейности община Добрич ще разполага с интегрирани проекти за реконструкция на 40 км. улична мрежа, включително тротоари, велотрасета, паркоместа, междублокови пространства, детски и спортни площадки. Обектите се намират в зоните за въздействие и ще бъдат част от интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Добрич.

Част от бюджета на проекта "Бъдеще за Добрич" е предвиден и за проучване за проектиране на устойчив градски транспорт, включващ нова транспортна схема и финансов анализ за закупуване на нови транспортни средства.

Като резултат община Добрич ще разработи инвестиционни проекти на стойност около 80 млн.лева. Предложенията ще са подходящи за безвъзмездно финансиране от бъдещата ОП „Региони в растеж", където ще бъдат депозирани от общината в качеството на директен бенефициент още през 2014 г., поясняват от пресслужбата.

С всички одобрени обекти по проект „Бъдеще за Добрич" можете да се запознаете в сайта на общината.