Община Балчик получи покана за участие във форум в Европарламента
Община Балчик получи покана за участие във форум в Европарламента / netinfo

Община Балчик получи специална покана за участие във форума „Европейското откриване на Черно море”, който ще се състои в Европейския парламент в Брюксел от 26 до 30 май тази година. Този форум включва представянето на 10 български черноморски общини. Целта е да се направи познато българското Черноморие, както и част от културата на България непосредствено след Деня на славянската писменост, българската просвета и култура. Кметството на Белия град получи поканата след отличното си представяне на Пловдивския панаир.

Щандът на Балчик бе определен от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров за най-красивия щанд в палата на общините по време на официалното откриване на панаир. Цялостния дизайн на щанда е дело на пловдивския дизайнер Константин Отонов и VACOLOR.

Поради големия интерес към Балчик бе проведена пресконференция, в която участваха кметът на Община Балчик Николай Ангелов, Радостина Енчева директор на Исторически музей Балчик и президентът на Международния търговски и културен център ГЕОПАН д-р Стефан Пейков.

В Брюксел Николай Ангелов ще бъде придружаван от десетокласника от СОУ “Христо Ботев” Михаил Трифонов, който е председател на ученическия съвет в балчишкото училище, стана ясно по време на брифинга.

Директорът на Историческия музей в Балчик Радостина Енчева пък направи мултимедийна презентация на откритите до сега находки в храма на Кибела.

Представено бе и новото издание на албума “Старият Балчик”, който в края на месеца ще бъде раздаден на всеки един евродепутат в Брюксел. Автор на предговора на албума е почетният гражданин на Белия град проф.Георги Марков. “Старият Балчик”, както и цялостното оформление на щанда на общината на Пловдивския панаир, са пореден продукт на сътрудничеството между Балчик и Международния културен и търговски център “ГЕОПАН”.