Обявиха конкурс за избор на здравен медиатор в Добрич
Обявиха конкурс за избор на здравен медиатор в Добрич / netinfo

Община Добрич обявява конкурс за избор на здравен медиатор. Дейността му ще е свързана с подпомагане на хора, които се нуждаят от здравна помощ в достъпа им до услуги в сферата на здравеопазването. Предвидено е той да извършва патронаж на рискови семейства, бременни и млади майки, да оказва помощ при комуникациите със Здравноосигурителната каса, дирекция "Социално подпомагане" и Комисията за защита от дискриминация. Медиаторът ще консултира целевата група по проблемите на семейното планиране и репродуктивното здраве, ще обяснява ползата от ваксинациите и имунизациите.

Кандидатите за длъжността трябва да имат средно образование. Владеенето на ромски или турски език е препоръчително. Познанията или опитът в социалната и здравна сфера са предимство.

Документи за кандидатстване се приемат до 16 февруари. Подборът ще протече на два етапа - проверка за съответствието на представените документи с обявените изисквания и интервю. Списъците на допуснатите и недопуснатите до интервю кандидати ще бъдат обявени на интернет страницата на община Добрич и на информационното табло на служебния вход на сградата на 17 февруари. Интервюто ще се проведе на 20 февруари от 10.00 часа. То има за цел да установи в каква степен всеки кандидат, познава проблемите на общността и е съпричастен към тях, комуникативните умения и мотивацията, необходими за изпълнението на длъжността. Окончателните резултати от подбора ще бъдат обявени в тридневен срок от провеждането на интервюто.