Обновяват съоръженията от електроразпределителната мрежа в област Добрич
Обновяват съоръженията от електроразпределителната мрежа в област Добрич / Дарик Нюз - архив

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи обновяват поетапно съоръжения от електроразпределителната мрежа в област Добрич, информират от дружеството. Ремонтните дейности се извършват по въздушната електроразпределителна мрежа. Подменят се стоманобетонни стълбове и старите медни проводници се подменят с нови усукани изолирани.

Обновена е въздушната мрежа ниско напрежение на ул. „Железничарска“ в Добрич. Подменени са 6 железобетонни  стълбове от електроразпределителната мрежа с нови и е монтиран 650 метра усукан изолиран проводник. Ремонтираният участък от мрежата снабдява с електричество 50 домакинства в района.

В село Одринци, община Добричка, са подменени проводници по трасе с дължина 536 метра, включително и захранващи проводници до клиентите. Други 1400 метра проводници от електрическата мрежа са подменени в село Врачанци.

В Шабла ЕНЕРГО-ПРО Мрежи реконструира част от въздушната електроразпределителна мрежа на осем улици в града. Подменени са  амортизирани от метеорологичните условия железобетонни стълбове. Монтирани са нови стоманобетонни стълбове и нов усукан проводник по тях. В други райони на града се изнасят електромерни табла на границата на собствеността, като се подменят и проводниците от уличните стълбове до обектите на клиентите.

В Каварна, на ул. „Кирил и Методий“, бе обновена част от електроразпределителната мрежа ниско напрежение. И там бяха сменени стълбове и въздушни проводници с нови. По въздушния двадесет киловолтов електропровод „Красен“ до Генерал Тошево бяха подменени стари изолатори  с нови силиконови, информират още от дружеството.