Обмислят водни помощи за социално слаби граждани
Обмислят водни помощи за социално слаби граждани / netinfo
Правителството обсъжда в бюджета за следващата година да се предвидят средства за подпомагане на социално слаби граждани, съобщи зам.- министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски. Предложено е паричното подпомагане да е за 2.8 кубика вода на член от семейството, уточни Михалевски. Той бе категоричен, че останалата част от населението обаче трябва да си плаща сметките. Подготвя се нов закон за водите, в който за неплатени сметки се предвиждат строги санкции.

Михалевски похвали добричкото ВиК за мерките, които предприема, за да си събере парите. В момента по информация на управителя на водното дружество Величко Василев само в Добрич са монтирани около 100 скоби за спиране на водата. В много случаи гражданите предпочитали да сключат споразумения с дружеството като веднага внасяли 30 % от дължимите средства, а останалите разсрочвали за няколко месеца.

Имало обаче и такива длъжници на ВиК, които подавали жалби в полицията за спряната им вода. Водният шеф вече бил привикван за разпит  по 7-8 такива сигнала.