Над 400 полицаи ще се грижат за сигурността в изборния ден в Добричко
Над 400 полицаи ще се грижат за сигурността в изборния ден в Добричко / Дарик Добрич

 

Общо 439 полицаи ще осигуряват охраната на изборните секции и обществения ред в 8-ми МИР Добрич още преди началото на вота и до края на изборния ден, информираха от Областната дирекция на МВР. Полицейските служби и органите на противопожарна безопасност и защита на населението са извършили охранителни обследвания на помещенията за съхранение на бюлетини, както и на местата за гласуване. Изготвени са планове за охрана на обществения ред и сигурност. Създадена е организация за пилотиране и охрана с полицейски сили при транспортирането на бюлетините.

В деня на вота в изборните помещение няма да бъдат допускани въоръжени лица, такива в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, носещи обемисти и съмнителни предмети. При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в изборните секции, уточняват от полицията.

В охранителните мероприятия се включват служители на ОД НА МВР Добрич, ОУ ПБЗН Добрич и на Гранична полиция. Създаден е оперативен щаб за постоянна връзка с всички институции на местно ниво, които са свързани с протичането на изборния ден.