Национална среща за качеството на медицинската дейност се организира в „Албена”
Национална среща за качеството на медицинската дейност се организира в „Албена” / netinfo

Национална работна среща на националните и регионални структури на Министерството на здравеопазването  и НЗОК се организира от днес до 15 март в „Албена”.

 

В 6 работни сесии ръководителите на 28-те  райони центрове по здравеопазване, регионалните здравно-осигурителни каси и  регионалните инспекции по опазване и контрол на общественото здраве  ще обсъдят теми и проблеми, свързани с качеството на медицинската дейност и контрола върху достъпа и качеството на медицинската дейност, взаимодействието между тях, извършването на съвместни проверки на лечебните заведения.

 

Експерти на Министерството на здравеопазването  ще направят преглед на проектите по оперативните програми, разглеждани от ведомството. В работната програма е включено обсъждане на актуални въпроси на имунопрофилактиката, както и дейността на Лекарската консултативна комисия /ЛКК/  като орган на медицинската експертиза по отпускане на помощни средства и други случаи, предвидени в нормативните актове.

 

Очаква се във форума да се включи министърът на здравеопазването  Евгений Желев. Участието си вече са потвърдили зам.- министрите   Емил Райнов,  Стоян Стоянов, Валери Цеков, директорът на НЗОК Румяна Тодорова и главният държавен здравен  инспектор Тенчо Тенев.