/ netinfo
"Нека ни е Еко" - това е посланието на младежкия лагер с образователен и екологичен характер, който организира Национална мрежа на младежките центрове от 9 до 13 юли.

Младежкият център отново организира "Еко лято"

Домакин е Младежки център-Добрич, а участниците са млади хора от Пловдив, Елин Пелин, Бургас, Стара Загора и Добрич, които със своето поведение, насочено към опазването на околната среда, послужиха за пример на своите връстници.

Участниците в инициативата споделиха своите очаквания и страхове, измериха своя екологичен отпечатък върху планетата, научиха какво е биокапацитет, участваха в екологични "мисии", изработиха дрехи и накити от еко материали.

С лекции и демонстрации довършват еко-къщата в зоопарка

По време на лагера младежите облагородиха еко пътека "Шабленска Тузла" като възстановиха платформата за наблюдение на птици, почистиха района около пътеката. Младите хора научиха повече за забележителностите по Северното Черноморие, подходящи за еко туризъм като Зелен образователен център в Шабла, Шабленски фар, Тюленово, Болата, Ботаническа градина в Балчик, Медената къща в с. Прилеп.

Те изготвиха видео дневник, репортаж и статия за посетените места и организираха игри на плажа в с. Кранево.