Министър Греков недоволен от вида на рибарския порт в Балчик
Министър Греков недоволен от вида на рибарския порт в Балчик / община Балчик

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков посети Балчик, където проведе работна среща с кмета Николай Ангелов. По време на разговора бе обсъдено състоянието на рибарското пристанище в града и възможността за изграждане на нов парк за отдих в района, съобщават от общинската пресслужба.

Министърът посети порта за рибарски кораби в Балчик и сравни сегашното му състояние с пункт за вторични суровини. Греков изрази притеснението си, че усвояването на 5 млн.евро е поставено под въпрос заради нехайството на предишното ръководство на министерството. По думите му до месец юни 2014 година, с усвояването на евросредствата, трябва да се създадат реални и интелигентни условия рибарите да работят, като се изгради пункт за фитосанитарен контрол, място за съхранение на улова, за зареждане на корабите с гориво, както и тържище за прясна риба. Министърът оцени високо усилията на кмета в търсенето на начини за подобряване на условията на работа на балчишките рибари.

По-късно Димитър Греков посети и крайбрежния район, където общината планира да създаде парк за отдих - под двете голф игрища. Според него мястото е горски фонд и би било чудесно той да се превърне в парк, но за това ще трябва решение на Министерски съвет.

В края на визитата кметът Николай Ангелов подари на госта си реплика на статуя на Кибела, съобщават още от общината.