Милена Тодорова е втора в стартовия лист в първата дисциплина в Рио
Милена Тодорова е втора в стартовия лист в първата дисциплина в Рио / личен архив

Българската представителка в стрелбата на Параолимпийските игри в Рио – 42-годишната добричлийка Милена Тодорова, е втора в стартовия лист на първата дисциплина 10 метра с въздушна пушка /прав/. Дисциплината е смесена за мъже и жени, квалификацията е на 10 септември от 12.15 часа местно време, а финалът – от 14.45 часа. Второто участие на Милена Тодорова е на 13 септември, когато тя ще спори в дисциплината 10 м въздушна пушка - легнал. В този старт тя е първа в листа. Квалификацията започва в 13 часа местно време, а финалът - в 15.15 часа.

Параолимпийските игри се откриват днес /след полунощ българско време/ и ще продължат до 18 септември.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов пожела успех на състезателката. „Утре започва Параолимпиадата в Рио. Успех на Милена Тодорова, която участва в дисциплината спортна стрелба. Добрич има своя достоен състезател и всички ние трябва да я подкрепим в тази битка на духа и спортните умения”, написа той във фейсбук.

Ето и отговорът на Милена: „Благодаря г-н Кмете за насърчителните думи и на всички, които ме подкрепяте! Не знам дали ще се преборя за медал, но ще се постарая дам всичко от себе си, за да съм поне на финал, А от там нататък...каквото стане!!!Трудно е да се състезавам с мъже, нооо ще се боря!!! :