Международен технически семинар и турнир по карате в Каварна
Международен технически семинар и турнир по карате в Каварна / netinfo

От днес Каварна е домакин на Втория международен технически семинар и турнир по карате за купа “Каварна Оупън”. Организатори на събитието са Община Каварна, Българска национална федерация по Карате – До и Централен полицейски карате клуб.

Семинарът по карате, който ще продължи до 29 август, е част от подготовката на България и Румъния за световното първенство в Токио през ноември. В него участват над 350 състезатели от над 30 клуба на Българска национална федерация Карате; два клуба от Букурещ и два от Александрия – Румъния. Лектори са Уейн Отто - деветкратен световен шампион, Нукина Нобуюки - карате майстор от Япония, Сергей Казанцев – представител на стила „Йошин мон” за Европа.

Вторият международен турнир „Каварна оупън” ще се проведе на 30 и 31 август в спортна зала „Олимпиада”. Очаква се в него да вземат участие над 300 деца, мъже и жени. В отборната надпревара ще се включат юноши и девойки старша възраст, мъже и жени. Официалното откриване на турнира ще бъде на 30 август от 17.00 часа.