Комикс уъркшоп
Комикс уъркшоп / Младежки център
Инициативата "Комикс уъркшоп" срещна колекционери и художници в Добрич. Участваха създатели на комикси от Русе, Варна и Добрич, които разговаряха с феновете на това изкуство. Сред гостите бяха д-р Александър Въчков - преподавател в Художествената академия и колекционер, Венцислав Великов - художник, гл.дизайнер на Московски профсъюзи и издателство Материк Алфа Москва, Стоян Стоянов Комитски - уредник на експозицията - Музей на комикса към РБ "Л. Каравелов" Русе, Николай Маринов - художник, Бисер Енчев - консултант по автентичност в комиксите и Станислав Колев (Стас) - художник карикатурист. Всички участват в творческия екип на списание "К.И.К."!

Младежкият център се превърна в творческа работилница за комикси. Майсторите художници рисуваха и разказваха за основните правила при създаването на тази забележителна комбинация от интересна история и майсторски направени рисунки. Д-р Александър Въчков представи изложбата "История на българския комикс" и сподели интересни факти за изданията родили се у нас от 1940 година до днес. Той изрази своята изненада от препълнените с участници фоайета, като подчерта важността от приемственост между поколенията.

С много желание, въображение и търпение, децата и младите хора рисуваха своите разкази в картини, върху разкадрованите листи. Така в продължение на четири часа те успяха да създадат над 50 комикса, които ще бъдат експонирани в изложба.

Комикс уъркшоп
Младежки център


Инициативата на Младежки център - Добрич "Комикс уъркшоп" е реализирана в партньорство с РБ "Л. Каравелов" - Русе, доброволното участие на всички художници и списание за графична култура "К.И.К."!