Любен Петров: СДС трябва да задава дневния ред на България
Любен Петров: СДС трябва да задава дневния ред на България / Дарик Добрич

СДС трябва да влезе в управлението на страната и да задава отново дневния ред на България, каза в Добрич един от четиримата кандидати за председателския пост на сините Любен Петров. Той е кмет на район Витоша в столицата, член е на СДС от 15 години. Ако заеме лидерското място, Петров смята да се погрижи да се спазва безусловно устава на партията, както и да се прави отново активна политика в цялата страна. Един от приоритетите, заявени от него, е осигуряването на финансова стабилност на структурите на СДС по места, чрез точно и бързо разпределение и постъпване на приходите от субсидията за представителство в Народното събрание. Понастоящем СДС има 11 500 членове и 10 депутати в групата на Синята коалиция.

Любен Петров смята също да съживи дейността на експертните групи, организирани от Петър Стоянов и Александър Божков, които, обаче, да не дублират работата в Парламента, а тази на Министерски съвет.

Петров бе представен в Добрич от главния секретар на СДС Иван Сотиров, както и от ръководителя на щаба му - Здравко Зафиров, който е областен секретар на сините в Пловдив.

Сотиров прогнозира, че новият председател на СДС ще бъде избран не на първия тур на 29 ноември, а на балотажа на 6 декември, и ще се казва Любен Петров. Той коментира, че е необходима радикална промяна при избора на лидер, с цел да се избегнат атрактивни хора без политически опит, които не са минали по всички нива на партийната йерархия. "Националното председателство не е тренажор за начинаещи политици", категоричен бе той.

На изборите за председател, сините ще избират между Любен Петров, Мартин Димитров, Румен Христов и Иво Цанев.