И „Моторхед”  ще свирят  на  „Калиакра рок фест”
И „Моторхед” ще свирят на „Калиакра рок фест” / netinfo
Хеви -метъл групата „Моторхед” пристига в България, за да свири на 29 юни на стадион „Калиакра” в Каварна, съобщават от пресслужбата на общината. Групата се включва във фестивала „КАЛИАКРА РОК ФЕСТ”, който ще продължи три дни – от 28 до 30 юни. Фестът ще бъде открит от Heaven and Hell на 28 юни. Билетите за тях вече са в продажба от 15 март.

„Моторхед” пристигат на 28 юни с частен самолет. В съответствие с изискванията, които поставят относно престоя си, ще отседнат в 5-звезден хотел. Преди България групата ще свири в Сарагоса, Испания, където ще участват в ежегодния фестивал „Monsters of Rock”.
Метълите пристигат с екип от 15 души.
Това не е първото посещение на „Моторхед” в България. През 2000 г. „тежките” метъли свириха в София.

Предварителната продажба на билети стартира на 23 март при цена 30 лева. Почитателите на тежкия метъл могат да си купят билети на касите на Билетен център-НДК, както и чрез www.eventim.bg или www.ticketstream.bg.

"Моторхед" е създадена през 1975 г. Нейн основател е Леми Килмистер. Освен Леми - бас и вокали, бандата се състои от Лари Уолас /Larry Wallace/ – китара и Лукас Фокс /Lucas Fox/ - барабани. В последствие Лукас е сменен от Фил Тейлър /Phill „Philty Animal” Taylor/.
През 1977 г. илиза техният първи албум и носи името на групата „Motorhead”.
Следват множество албуми, сред които Over Kill, Bomber, Iron Fist, Ace of Spades , We Are Motorhead.
През 2004 г. излиза албумът Inferno. В него участват: Lemmy – вокал и бас, Phillip Campbell –китари и Mikkey Dee – барабани. По настоящем това е и съставът на групата. От първоначалният състав до сега единствен Леми запазва своето място в групата.
Последният им албум – /23-ти по ред/ Kiss of Death е с дата 2006 г. и е главната причина за европейското турне на групата. Леми определя Kiss Of Death като по-добър от Inferno, а досега Inferno се смятяше за най-добър от последните години.