Горя блок до гара Север, част от живеещите в него бяха евакуирани
Горя блок до гара Север, част от живеещите в него бяха евакуирани / Дарик Добрич

Пожар е възникнал преди обед в бивше общежитие близо до гара "Север" в Добрич, съобщи началникът на служба "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Димчо Симеонов. Огънят е тръгнал от гарсониера на петия етаж в блока. В жилището в момента не е имало никой и пожарът е забелязан, едва когато заради високата температура прозорците на гарсониерата са се счупили и пламъците са обхванали горния етаж на сградата, обясни Симеонов. Сигналът за пожара е получен в 9.40 часа и на мястото са изпратени три пожарни автомобила с екип от 14 души.

Веднага е извършена евакуация на около 10 човека, а на останалите живеещи в блока е разпоредено да излязат на терасите на жилищата си. Евакуирането на хората е било затруднено, тъй като цялото стълбище е било задимено, разказа  Симеонов. Той увери, че при инцидента няма пострадали. На местопроизшествието е имало и екип на Спешна помощ. 

Гарсониерата, от която е тръгнал огънят е изцяло унищожена. Щети има и по една от стаите на горния апартамент. Причините за пожара все още се изясняват.