Френски фотограф ще снима Добрич
Френски фотограф ще снима Добрич / netinfo
Френски фотограф ще снима Добрич
26560
Френски фотограф ще снима Добрич
  • Френски фотограф ще снима Добрич

Френският фотограф  Жан-Марк Карачи ще посети Добрич, където ще представи изложбата си, посветена на европейския човек в градската среда на 21 век.  Посещението се организира от Информационен център Европа Директно Добрич през месец април. В експозицията са включени черно-бели снимки от 21 европейски столици, между които и София.

Освен в Добрич фотографът ще представи изложбата си и в Стара Загора. Той ще има възможност да прави снимки в двата български града, които ще станат част от негови бъдещи проекти.

Изложбата на френския фотограф е включена в работната програма на Информационен център Европа Директно Добрич за тази година.

Програмата предвижда още организиране на Кръгла маса на тема „Защита на гражданите от най-лошите прояви на икономическата кризата - защита на работните места", в която ще се включат представители на бизнеса, местната власт и държавните структури.

През 2010 година Европа Директно Добрич ще продължи работата си с конкретни целеви групи, като се старае да превърне в традиционни най-успешните си начинания. Между тях е организирането на т. н.  „Младежка Агора" с ученици от гимназиалния курс. Тази година  „Младежка Агора" ще се проведе в две издания - през  април и декември. Темите на предвидените дебати са свързани с проблемите с бедността и социалното изключване и с опазване на биоразнообразието.

На биоразнообразието е посветена още една от инициативите на информационния център. Сред детските градини в региона ще бъде организиран конкурс за изработване на пано от билки. 

Още за работната програма  можете да чуете в прикачения файл от ръководителя на центъра Правда Димова.