/ Дарик Добрич
Лунапаркът вече е в градския парк, вместо на пл."Демокрация"
Фермерският пазар в Добрич ще има извънредно издание на 23 май, сряда, съобщиха от общината. То ще се проведе от 9.30 до 18.30 часа пред храм "Св.Георги" в Добрич. Традиционното пазарно изложение в четвъртък този път няма да се състои, защото се пада на празника 24 май.

От кметството обмислят идеята да се търси подходящо място в центъра на града за извънредните издания на пазара в празнични дни. „Оказва се, че мястото в Стария Добрич е доста изолирано и недостатъчно привлекателно за такива мероприятия”, коментира зам.-кметът на Добрич арх.Боян Коларов.

Той информира още, че за пръв път лунапаркът, който досега бе разполаган на пл. ”Демокрация”, вече ще е ситуиран в градския парк.

„Ще видим дали това е успешен или неуспешен експеримент. Просто трябваше да проверим доколко това място е удачно. Досегашното място на площад”Демокрация” е притеснително, защото представлява една бетонна плоча във въздуха, която се носи от колони и е вече на 40 години и никога досега не е била обслужвана строително.

Почнахме да се замисляме доколко тя би могла да понася натоварване и решихме, че вече това място няма да го използваме за такива цели”, обясни решението арх. Коларов.