Европейски шампиони по тенис на маса тренират деца в Албена
Европейски шампиони по тенис на маса тренират деца в Албена / КК Албена

Летен лагер по тенис на маса се провежда в Албена до 30 юни, съобщават от пресслужбата на курорта. Той е част от програмата на Европейската федерация по тенис на маса. В тренировките се включват 30 изявени състезатели, родени между 1998 и 2003 година, от Молдова, Беларус, Румъния, Косово и България. С тях се занимава бившата световна и европейска шампионка Бранка Батинич от Хърватска, която живее и работи в Германия.

През 2012-а Българската федерация по тенис на маса отбелязва 80 години от основаването си. Изпълняват се редица проекти, един от които е лагерът в Албена. Ежедневно тенисистите тренират близо по седем часа и половина, а България е представена от три момчета и три момичета. Идеята е догодина лагерът да се разрасне.

Гости на спортния форум са европейските шампиони при смесените двойки Андрей Филимон и Елизабета Самара от Румъния, както и бащата на Андрей - Виорел Филимон, който е един от най-добрите специалисти в света.

Днес участниците имат турнир в спортната зала до хотел „Добруджа", а победителят ще получи правото да премери сили в супер камп.