Добрич готов за зимата, заредиха пясък, сол и магнезий
Добрич готов за зимата, заредиха пясък, сол и магнезий / Дарик Добрич

„Създадена е необходимата организация за зимното почистване и поддържане на Добрич", обяви за Дарик управителят на добричкия филиал на „А.С.А. България" Григор Алексиев. Фирмата има подписан двугодишен договор с община Добрич за почистване, сметосъбиране, сметоизвозване и зимно поддържане на града.

Към момента са осигурени на склад 100 тона пясък, 600 тона сол, 250 тона магнезиево-солни смеси, информира Алексиев. Четири снегорина ще бъдат използвани за интензивно почистване на главните артерии, където минава масовия градски транспорт. На разположение са и шест трактора с по-тесни гребла за почистване на по-малки и тесни улици, обясни още Алексиев. За зимния сезон се подготвят и 25 метални контейнера, с които ще се разпръскват пясък и сол.

110 работници от „А.С.А. България" се грижат за чистотата и зимната поддръжка на Добрич, а броят им няма да бъде редуциран въпреки кризата, уточни управителят на добричкия филиал на компанията. Той за пореден път призова добричлии да не изхвърлят пепел и жар в контейнерите за смет. Общо 11000 контейнера тип „бобър" са разположени на територията на целия град. Само от началото на октомври два контейнера са били подпалени заради изхвърляне на запалими отпадъци.