Димитрина Германова по време на връчването на наградата й в Лондон
Димитрина Германова по време на връчването на наградата й в Лондон / Личен архив
Талантливата добричлийка победи конкуренти от 14 държави в "STARS OF THE ALBION"
Димитрина Германова от Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Младежки център - Добрич спечели Гран При в категория „Пеене” в престижния международен конкурс „Звездите на Албион””, който се проведе в Лондон. /STARS OF THE ALBION. Grand Prix 2018. 5th International Performing Arts Festival & Competition. London. 16-18 February/.  

Голямата награда Димитрина е завоювала след блестящо представяне в конкуренцията на участници от 14 държави, разпределени в три възрастови групи, информира воколният педагог на младата изпълнителка Елена Карабельова.

В столицата на Великобритания са се събрали изтъкнати певци (любители и професионалисти) от три континента, представители на държавите Латвия, Великобритания, Малта, България, Армения, Грузия, Кипър, Украйна, Русия, Филипини, Канада, Франция, САЩ и Естония.

Талантливата добричлийка е успяла да впечатли 8-членното международно жури с майсторско изпълнение на песните
“Memory” (от мюзикъла „Котките“) и „Молитва“ (на Мария Шерифович от Евровизия 2007).

На Гала концерта, състоял се на 18 февруари в залата на
Rudolf Steiner Theatre, Димитрина е пяла последна от всички участници и по време на награждаването е научила, че е удостоена с най-високото отличие на конкурса - Гран при.

Освен грамота, приз и парична награда, Димитрина Германова е получила и покана за участие в Международния фестивал „Орфей в Италия“.