Deep Zone Project и Дамян Попов ще ни забавляват на 25 септември
Deep Zone Project и Дамян Попов ще ни забавляват на 25 септември / Дарик Добрич

Празничният концерт за Деня на Добрич - 25 септември, ще бъде с участието на Deep Zone Project и Дамян Попов. Освен тях на сцената на площад "Свобода" в 19.00 ч. ще се качат Формация "Умай" и възпитаници на много местни школи и състави. Помислено е и за любителите на различната музика - от 18.00 ч. в градския парк ще има джаз-концерт. В парка в 17.00 ч. ще свири Духовият оркестър, а час по-рано е концертът със стари градски шлагери „Прегръщам те, Добрич".

Денят на Добрич по традиция ще започне с панихида в 9.00 ч. на Военното гробище, а от 10.30 ч. е тържествената сесия в Органова зала. Ансамбъл "Добруджа" ще изнесе концерт в 12.30 на площад "Свобода".

Програмата за Празника на Добрич предвижда още събития. На 17 септември има литературно четене "Градът" от 18.00 ч. в лапидариума. На следващия ден от 17.00 ч. в Дом-паметник "Й.Йовков" гл.ас. д-р В. Милачков от Институт за исторически изследвания при БАН ще изнесе лекция „Добруджанският химн и неговите създатели", а от 18.00 ч. в музея в парка се открива експозиция „О, Добруджански край", посветена на 100-годишнината от създаването на химна на Добрич „О, Добруджански край" и 74 години от възвръщането на Южна Добруджа към България.

Второто преработено издание на том първи на "История на Добруджа" ще бъде представено на 23 септември от 18.00 ч. в Огледална зала.