50-годишен сводник остава в ареста за престъпления против личността
50-годишен сводник остава в ареста за престъпления против личността / netinfo

Добричкият окръжен съд не уважи жалбата на 50-годишния Стоян Стоянов от Добрич срещу отказа на Районното съдилище да измени взетата спрямо него най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е привлечен да отговаря за две тежки умишлени престъпления против личността.

Стоянов е разследван за предоставяне на помещения в заведението му на различни лица за полови сношения или блудствени действия с користна цел. Той е принуждавал със сила и заплахи непълнолетни момичета и млади жени да проституират, като предварително вземал платената от „клиента” сума. През лятото пък пращал девойките да проституират по Черноморието.

Днес защитата му помоли съдът да измени в по-лека наложената на сводника мярка за неотклонение. Посочено бе тежкото му здравословно състояние и фактът, че няма опасност да извърши друго престъпление и да повлияе на досъдебното производство, защото свидетелите вече са разпитани.

Прокуратурата обаче се противопостави с мотива, че е възможно все пак той да повлияе на свидетелките.

Тричленният състав на Добричкия окръжен съд взе под внимание, че Стоянов е обвиняем за тежки умишлени престъпления против личността, а събраните доказателства водят до обосновано предположение, че той е техен извършител. Съдът отчете наличието на друго висящо производство срещу него и негативните данните за личността му. Магистратите прецениха, че представената медицинска експертиза не сочи необходимост от болнично лечение на задържания.

Актът на Добричкия окръжен съд е окончателен и не подлежи на обжалване.