Заместник-областните си разбраха ресорите
Заместник-областните си разбраха ресорите / Дарик Бургас

Новият областен управител Павел Маринов определи със заповед ресорите на своите двама заместници. Евгени Врабчев ще отговаря за труда и социалната политика, здравеопазването, образованието и науката и културата.

Ще осъществява общ контрол върху дейността на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областна администрация.  Ще подпомага координацията с общините Бургас, Айтос, Карнобат, Малко Търново, Созопол, Приморско и Царево.

Юсеин Мехмед ще отговаря за провеждане на националната политика на регионално ниво в областта на публичните финанси, транспорта, информационните технологии и съобщенията, икономиката,  енергетиката и туризма, околната среда, опазването и използването на водите и земните недра, физическото възпитание, спорта и социалния туризъм.

Ще осъществява  общ контрол върху дейността на Дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността”. Ще подпомага координацията между Областен управител и Общините Несебър, Поморие, Руен, Сунгурларе, Камено и Средец.